fredag 17 maj 2013

Korken ur!

Det var en spännande ishockeymatch igår. När segern var klar var jag tvungen att fira med lite bubbel. Det blev en påskmust! Heja Sverige!

Det är så mycket sport på TV så man hinner inte med allt. Sverige - Kanada såg jag bara från sista perioden, men nog var det spännande. Kändes som en säker förlust på slutet, men Sverige drog längsta strået och jag fick fira! Jag tar nog ett glas idag också.

Calle kom med åtta flaskor (!) till påsken och det blev många flaskor över. Vi dricker inte mycket läsk här på Stentorpet, det blir till storhelgerna bara. Hur mycket socker är det i en flaska påskmust? 10 sockerbitar i 33 cl Coca-Cola har jag för mig. Skulle bli nästan 50 bitar i en 1,5-litersflaska! Kan det stämma? Jag har inte gjort nån grundforskning, så rätta mig gärna.

Och är korken väl ur så blir det gärna ett glas till. Och ett till. Och ett till. Svårt att vara måttlighetsdrickare när det gäller påskmust. Men semifinalen, Sverige - Finland, blir påskmustfri. Jag kommer inte att kunna se matchen för då är jag på studentgask och då serveras väl inte onyttig påskmust. Värre blir det efter finalsegern, då firar jag igen med en flaska påskmust.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar