torsdag 23 maj 2013

Vi Salabor trivs med stan

Torghandel på det fina torget
Nu bor vi på landet. Hela sommaren. I en av de sämsta städerna att bo i stod det i en undersökning häromdagen. Och Solna var bäst stod det där.

Grattis till våra Solnabor, Anders, Anna, Clea och Natan men jag håller absolut inte med Fokus om Salas bottenplats. Undrar vilka parametrar som ligger bakom bottenplaceringen, det framgick inte av den artikel jag läste. Sala är nog inte "värre" än andra småstäder, tvärtom har Sala en massa fördelar. De affärer man behöver finns, tom en liten galleria. Det kanske är ont om nattöppna mataffärer, men är det en nackdel? Ont om bilköer och ont om parkeringsproblem - är det en nackdel? Parkeringsautomater finns inte ens! En söndagsöppen bygghandel kan jag sakna, men man lär sig planera. Och pendlingsavstånd till flera städer.

Sala Allehanda intervjuade en massa folk, men alla trivdes fint, även ungdomarna som dom frågade gillade Sala och ville flytta tillbaka hit efter utbildningen. Företagsklimatet är rätt bra stod det i en artikel, det finns billiga bostäder och fina skogar runt omkring. Fiskevatten och badsjöar. Nix, vi Salabor accepterar inte Fokus-undersökningen. Gör om och gör rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar