tisdag 28 maj 2013

Vad blandar dom i maten?

Lunch på stan idag. Dagens pasta på Varda. Tur att man inte äter ute så ofta.

99 kronor för pasta med räksås var rätt gott och jag tänker mig en rejäl portion pasta nu hela veckan så jag är förberedd för helgens Stockholmsmara. Men jag orkade inte alls äta upp och nätt och jämnt att jag orkade promenera hem efter lunchen.

Så är det ofta när jag tar Dagens Lunch ute, såser och sånt är alldeles för fett för mig. Jag åt nog dubbelt så mycket pasta hemma igår, också med en sås, men idag gick det sämre.

Så satt jag men min pasta och blev irriterad på killen vid bordet bredvid mig. Han lunchade med två tjejer men det var bara killen som pratade och pratade och pratade. Med rätt hög röst men jag hörde ändå inte riktigt vad han sa. Men en riktig mansgris var mitt omdöme. Som satt och glänste inför två yngre tjejer.

Tills ena tjejen började gråta och killen la armen om henne och tröstade. Då först hörde jag lite grann och fick ändra mig. Killen var nog chefen och det var en arbetskonflikt som skulle lösas och killen/chefen satt och peppade tjejerna. Så fel man kan ha!

Jag hade tänkt mig en glass i solskenet på väg hem, men det fanns inte en chans. Jag tjänade 25 kronor på att inte köpa den och nu tar jag en tupplur på maten i stället. Hur klarar ni er som äter lunch ute varje dag?
           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar