måndag 5 augusti 2013

Dataspel är jag värdelös på

Det är klart att jag förstår att ungarna tycker det är roligt. Men jag är för trög både i fingrarna och i huvudet för att hänga med där.

Gamla Tetris kunde jag
Och jag har inte många spel att träna på. På mobilen fanns några redan från början när jag köpte den, och jag har väl sen laddat ner några gratisspel både till mobilen och datorerna, men jag tar mig aldrig tid att lära mig dom. Mer än möjligen Angry Birds och så kom jag upp ett par nivåer på Cut the Rope när jag satt en kväll i våras. Gamla Tetris  var ju kul och finns nu också i moderna versioner har sett.

Och nu i helgen försökte Natan förklara för mig hur man spelar Nintendo DS. Det var ett Lego Harry Potter-spel som han hade till sin Nintendo DS och Clea körde visst samma spel på sin. "Jag ska visa hur man gör. Gör så här och så här och så här"  sa Natan men jag fattade ingenting.

När Casper höll på som mest med sin Nintendo försökte jag få låna den alldeles för mig själv en halvtimme och träna, men det gick inget bättre, jag skulle nog ha behövt den minst en vecka. Enklast är att bara inse att dataspelen får barnbarnen hålla på med och jag är tveksam till att ens barnens föräldrar klarar av spelen. Då kan ju morfar/farfar med gott samvete strunta i att försöka lära sig. Jag kan Angry Birds, det får räcka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar