torsdag 22 augusti 2013

En favoritrunda

Vi har kört den här vändan eller åtminstone delar av den många gånger nu, en av vår absolut bästa cykelrundor.

Lilla huset är brandstationen i Gussjö 
Passerar alldeles i början munkklostret i Östanbäck där det var alldeles tomt idag, bönestund? Sen kommer den enda större backen, fint att den kommer redan efter 5-6 km när benen fortfarande är fräscha. Vid gamla brandstationen vid Gussjön brukar vi ta en vattenpaus innan vi tar sista biten fram till Gammelgården i Fläckebo där vi alltid äter vår matsäck efter två mils cykling.


Idag hade vi tur. Vaktmästarn på Gammelgården var där och klippte gräset och han blev så glad för besöket så han öppnade husen för oss. Det var konstutställning i ett hus och det största huset var möblerat med gamla möbler och gamla museigrejer som vi kollade in. Sen åkte vi vidare där Svartådalen är som vackrast och fågelrikast, tog några nya vägar, några genvägar och några omvägar. Skördetröskor på alla åkrar men lugnt med bilar, bland de bästa cykelturer vi gjort. Och banne mig, även om det kommer att bli vackert på Sardinien så är det riktigt vackert här också.

Jag tycker det är vackert...
Hemåt i medvinden la vi till en mil och tog vägen över Måns Ols för en påtår och en macka där på serveringen så dagens tur blev lite drygt fem mil innan vi var hemma för ett dopp i ån. Ett par tre tremilare till har vi tänkt hinna med innan cykelsemestern på Sardinien, då är vi minst dubbelt så bra förberedda som när vi cyklade i Provence häromåret.

Och inte var vi överdrivet trötta efter den här turen, så vi ligger bra till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar