måndag 26 augusti 2013

Vad ska vi göra idag?

Morfar kikar fram i bakgrunden
Vädret var så fint i går och nu börjar det krypa lite i kroppen efter att vi bott i sommarstugan ända sen i mitten av maj eller när det nu var vi flyttade hit. Vad skulle vi hitta på? Bara läsa en bok? Ta en cykeltur igen? Sitta och åka långt i bil var inte så lockande, det fick bli Avesta som vanligt.

Ett stopp på outleten förstås, men annars var det Carl Jularbos museum som lockade mest. Av någon mystisk anledning har vi aldrig varit där förut fast jag varit så intresserad om jag skulle hitta några spår av morfar Axel där. Han var så blygsam så jag hade aldrig hört det innan en kusin berättade det härom året. Axel spelade dragspel på lördagsdanserna i Hallsta i sin ungdom och hade även spelat med Jularbo berättade Kerstin. Att inte morfar Axel skröt med det!

Rätt bakgrundsmusik på muséet
Vid Calle Jularbos 50-årskalas blev mormor och morfar hämtade av Calle i hans berömda turnébil, Cadillac Coupé DeVille-59, skulle man se några spår av bilen, 50-årskalaset och morfar Axel på muséet? Jo banne mig. På en bild där dragspelarna hyllar Calle med en serenad på Västerlånggatan ser man morfar Axel i bakgrunden! Hade han haft Facebook hade han fått hur många Gilla som helst med ett sånt kort, Jularbo var ju bland Sveriges största artister då. Men morfar Axel var så blygsam så det där var väl inget att prata om, men nu är det sagt.

Vackra bälgaspel
Muséet var annars riktigt fint, 30 kr i entré och café i trädgården, vi kommer säkert att göra återbesök och då ska vi promenera runt lite mer också bland de fina husen där muséet ligger. Dom är värda en titt dom också.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar