söndag 18 augusti 2013

Släktträff med en uppgörelse

Klanledarna sammanträder innan drabbningen
Slaget stod i Vansjö lördagen 17 augusti 2013. Platsen var vald med omsorg, lite avskiljt i skogsbrynet ut mot Upplandsslätten utan någon större störningsrisk från obehöriga. Ryktet om våra Wild Kids-drabbningar på Stentorpet hade spritt sig till övriga släkten, nu ville alla prova och vi tänkte ge dom en omgång. Så där samlades vi alltså nu i skogsbrynet på lördagseftermiddagen, och som tur var låg där en sommarstuga med både grill och gott om mat.

Lasses gäng kom från själva Sala City och Nisses gäng hade sitt högkvarter i Salas södra förorter och båda dom gängen ställde upp mangrant, och så var det Margaretas gäng från vischan norr om stan, tyvärr något reducerade vilket skulle visa sig komma att påverka utgången negativt för hennes lag.

Pinsam bild, men det syns
väl inte att det är Anders?
Totalt var vi så 34 deltagare av 36 möjliga. Klanledare, kusiner och sysslingar. Rätt imponerande att så många kunde vara med när så många är unga och aktiva med som vanligt fullt program, men den här helgen träffades vi alltså, och för många var det första gången vi sågs. Alla, inte bara barnen, var tävlingssugna och efter att vi styrkt oss med lite koffeinhaltiga drycker blev det en hård femkamp, en drabbning där både taktik och uthållighet premierades.

Curling mitt i sommaren, bara det..., vedstapling, stegen, klädstafett och fotboll. Utslagsgivande tävlingar som passade alla från 2 år upp till pensionsåldern. Bara åldermannen, 69, slapp anstränga sig, han åkte på att vara tävlingsledare och domare, rätt jobbigt det också. Så när slaget var över var vi rätt tagna alla 34 och kunde pusta ut med att köa till grillen och sprida ut oss på tävlingsarenan/slagfältet med en massa gott att äta.

Tre klaner förbrödrade, lite trötta men mätta och belåtna
Och prisutdelning. Förutom äran så tillföll prispokalen Lasses gäng, som efter tre grensegrar var värdiga vinnare, det höll nog alla med om. Kvällen avslutades så runt lägerelden med sång och glada skratt, inte en dag för tidigt att vi hade en sån här släktträff. De förlorande lagen kommer nog rätt snart att inleda träningen inför nästa drabbning, det blir väl på olympiskt manér om fyra år. I augusti 2017 kommer vi alltså att samlas igen och då blir det match igen vem som ska få höja bucklan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar