söndag 4 augusti 2013

One night in Västerås

Visst går det att bo i lägenheten även på sommaren, vi har ju t.ex. balkong om man vill äta utomhus i solen, men det var lite ovant igår när vi sov över hemma i stan. Med fönstret på glänt i sovrummet hör man ungdomarna som stojar och är uppspelta på väg hem i natten och bilar som gasar, det är vi inte vana med här i stugan.

Inte så väldigt störande, men det är bara det att vi vant oss av med det nu under tre månader i stugan, här är det närmast ljudlöst. Ja tåget rasslar förbi några gånger under natten förstås, men det hör vi inte längre. Och så är det en helt annan luft hemma i lägenheten också och mycket varmare än vad vi är vana med. Det var lite svårt att somna igår och så vaknade vi mitt i natten båda två (antagligen nattvandrarna som hojtade) och så ligger man vaken där i natten och vrider sig.

Det var rätt lugnt på poolpartyt, men 28 i vattnet
Vi pratade om'et igår på poolpartyt i Barkarö hur mycket lägenheten kostar när den står tom i fyra månader varje år, men så kan man ju inte riktigt resonera heller. Och oftast bor vi väl hemma lite mer varje sommar, det var väl just i år den här fina sommaren som det blev så få Västeråsnätter. 

Och i år när sommaren fortfarande är så varm och fin vill vi förstås vara kvar i stugan. En, hoppas jag, lång och skön månad till men sen så kommer det att kännas riktigt skönt att komma hem och boa in sig i gamla kära TV-fåtöljen igen. Och ta en varmdusch på morgonen i stället för ett morgondopp utomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar