torsdag 8 augusti 2013

Läsa deckare? Vilken flaska ska man köpa?

Biblioteket på Coop Extra
Lite märkligt, men det där hänger ihop nuförtiden.

Det började med Berthel och hans QR-koder, Sveriges modernaste pensionär. Jag hade inte tänkt så mycket på dom där koderna tidigare, men nu ser man dom ju jämt. Och några sommardeckare vill man ju avverka. Hur hänger det ihop?

Jo, Loka har tänkt på det. Dom bjuder på några sommardeckare om man köper deras vatten, det sitter en QR-kod på etiketten. Generöst? Nja, snarare ett bra reklamtrix, dom fick ju lite gratisreklam här på bloggen. Så när jag köpt hem flaskvatten i år har jag valt Loka i första hand och bläddrat igenom högen för att hitta en flaska jag inte läst tidigare. Tack för det Loka och är det nån annan av mina flaskleverantörer som tar upp samma koncept ska jag göra reklam för dom också. Och även göra en genomgripande utredning om bra användningsområden för QR-koder. Det sved att få spö av Berthel i matchen om titeln, nu ska jag slå honom på hans specialområde.

En app för att skanna QR-koder finns nog redan installerad på de flesta smartphones. Margaretas Android och min Windows Phone hade samma app, "Scan", men för att läsa böckerna fick hon Aldiko och jag kör Bookviser. Inte helt lätt tycker jag för att komma igång, men jag kanske gjorde lite för krångligt för oss, men sen är det rätt OK att läsa böckerna på mobilen. Sitta vid datorn och läsa har jag provat många gånger men det gillar jag absolut inte, bättre att läsa i sängen på kvällen. Allra bäst är det väl med en surfplatta, men min favorit som lanserades i USA för en vecka sen har inte kommit till Sverige än, hoppas den inte dröjer för länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar