torsdag 29 augusti 2013

Otroligt!

Riktigt god Thaimat
Är det PRISM? Eller FRA? Kanske Säpo eller gamla IB? Är hyresvärden inblandad? Har Vlt egna kanaler? Hur som helst är jag en blandning av imponerad och fundersam.

För andra gången sen i mitten av maj sov vi över hemma i lägenheten och vi åt kvällsmat på balkongen just under den timme som hösten kom. Temperaturen sjönk nog 7-8 grader från första tuggan till den sista. Vi käkade Thailändskt från Gröna WOKEN där det var lång kö ikväll."Vilken härlig sommarkväll" sa en motorcykeltjej som åt vid det enda bordet där utanför kiosken.

Så långt kände jag mig inte övervakad, inte heller när jag sov gott i min gamla vanliga säng, men vad var det för ljud jag vaknade av i sextaget? Inte tidningen va, den har vi ju eftersänd till Stentorpet en vecka till. Förra gången vi bodde över hemma, för ett par veckor sen, hade vi sån tur att tidningen låg på hallgolvet, det kunde väl inte hända igen.

Dagens Vlt
Så jag somnade om någon timme till men visst blev jag förvånad när jag stapplade upp för att laga till en luguber frukost på veckans andra fastedag (luguber är ett ord som används av Klas Östergren, Håkan Nesser och nu även herr Widmark). Hur som helst, där på hallgolvet ligger återigen en färsk Vlt. Vem har koll på att vi var hemma i natt. Två Vlt har hamnat i vår brevlåda sedan mitten av maj, just dom två dagar vi bott hemma, det kan inte vara en tillfällighet.

Samtidigt blev jag igår inbjuden till ett evenemang i Stockholm under titeln: "Efter #PRISM, hur paranoid måste jag vara", var det bara en tillfällighet.  Det mötet hinner jag inte vara med på, men min Facebookvän från P4 Västmanland deltar och hon skriver nog något om det senare. Tills dess får jag gå på något lugnande och väga mina ord med yttersta omsorg. Jag kanske redan sagt för mycket i det här inlägget, eller vad tror du, Edward Snowden?

Men det var fin service från Vlt. Tackar! Det är väl så här livet är nuförtiden. Storebror ser....

1 kommentar:

  1. Som gammalt tidningsbud så har jag en logisk förklaring. Under sommaren snurrar det runt en massa vikarier o iallafall på min tid fanns "boken" där det stod vilka som ska ha tidningen. .. men folk flytta, gör uppehåll. Osv. Varje morgon med tidningshögen så låg en lapp med förändringar. Slarvade man o inte höll "boken" uppdaterad så blev det snabbt massa fel. Och då fick man klago lappar... någon gång rusade det ut någon o skällde för att de inte fått någon tidning. .. det var hursomhelst bra träning för benen att springa ialla trappor. Eller så var det Google för de har ju full koll.

    SvaraRadera