onsdag 14 augusti 2013

Mina sommarböcker

Nog har jag läst en hel del i sommar, men nu tror jag att det har spårat ut riktigt. Jag har fyra böcker på gång samtidigt. Två samtidiga är rätt vanligt, en hemma och en i stugan, men fyra är nog personligt rekord.

Det började med en bok från bokrean i februari, Kerstin Ekmans "Grand Final i skojarbranschen". Jag har lite svårt för henne, men den här skulle vara så rolig så jag försöker så gott jag kan men har väl inte riktigt kommit in i den än. Det går trögt, och än har jag inte direkt skrattat.

Snygg hatt på Stieg Trenter
Jag ska kämpa mig igenom den, men så fick jag tag på en gammal Stieg Trenter-deckare, Kalla Handen. Rätt tunn så jag tänkte sticka emellan med den. Jag gillar såna där "normala" deckargåtor, moderna deckare har ofta så otroliga intriger som både mina senaste Nesser och Anna Jansson t.ex. Det svåra med den här Trenterboken är språket, så mycket är skrivet med Stockholmsslang från 50-talet, det är som ett annat språk. Annars är 50-talsmiljöerna från Djurgården bl.a. det mest intressanta med den boken, och två mord är avverkade men ingen misstänkt än.

Men sen kom 5:2-boken till bokhandeln och jag fick koncentrera mig på den ett tag. Den är mer lättläst och jag har snart tagit mig igenom den, sen får den bli en slags bibel att ta till när viljan är svag på fastedagarna. Jag blir nog klar med den i helgen.

Och mitt i alltihopa köpte jag några flaskor Loka-vatten som jag skrev om i ett annat inlägg. Så jag blev med ett antal deckare till alldeles gratis, e-böcker. En har jag redan läst (Anna Jansson) och en håller jag på med Denise Rudberg, Ett litet snedsprång med mord i överklassmiljö, och det var ju rätt lyckat när vi nu idag hamnade hemma i stan över natten och jag inte har mina böcker med mig.

I stället för att börja med en femte bok, Göran Greiders bok om Olof Palme ligger klar vid sängen att börja läsas men jag lugnar mig med den tills vi flyttar hem om några veckor. Så i stället har jag då alltså en e-bok på gång i mobilen, det var ju praktiskt. Jag förstår att det är poppis att låna e-böcker på bibblan, så poppis att dom måste ransonera utlåningarna. Man kan ju ha en hel bokhylla i fickan eller i surfplattan.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar