torsdag 1 augusti 2013

Ordning på torpet!

1:a augusti idag
Nu är det slutlekt, nu är det dags att spotta i nävarna och ta nya tag.

Sommarn har varit lite ansvarslöst improviserad, laissez faire heter det va? Åtminstone jag har mest flutit med strömmen, klippt gräs, rensat ogräs och bränt maten på grillen. Bara sprungit en enda gång under hela juli t.ex. Men nu är det ny månad, nya rutiner.

Träningen först. Flera år har jag inte haft nån direkt ordning på joggningen, mu har jag ställt iordning ett bra schema med två formtoppar, dels om 303 dagar och dels om 1 år och  93 dagar. Till nästa års maror (mina sista?) ska jag nämligen vara lika bra förberedd som i början av min "karriär". Första passet avklarat idag och jag ligger tillfälligt ETTA på kommunlistan som nollställs vid ny månad. Och hemma i stan blir det Actic på onsdag och fredag varje vecka. Mer ordning på träningen.

Jag kör ett varv till, men kanske
inte exakt varje dag 
Bloggandet tänkte jag mig också att få lite mer ordning på. Efter fem års bloggande köpte jag igår min första bok i ämnet så nu ska jag lära mig lite mer hur man egentligen ska göra.  Boken kostade en hundring som e-bok, och varför inte ta tag i #blogg100-konceptet ett tag igen. Mina kollegor saknar #blogg100 skriver dom i vår Facebook-grupp, så jag hakar på där igen. Mer ordning på mina bloggar alltså.

5:2 är det redan ordning på, det ser Margareta till, men när vi köpt boken som kommer v.32 och läst på lite mer så gör vi nog lite justeringar, vi pratade om det vid lunchen. Fortsatt bra ordning på matvanorna.

Och så ett av det viktigaste när vi kommer hem till stan, jag måste få lite mer ordning på digitalbilderna. Kamera och mobilen, en del lägger jag ner på datorn i Sala, en del hamnar på Skydrive och en del hamnar i Västerås. I mappar lite hipp som happ. Äntligen bra ordning på mina foton och filmer!

Och så "Att Göra"-listan här på Stentorpet, den får väl snart dammas av och börja betas av. Men nja, nu börjar det bli för präktigt och lite för mycket ordning och struktur, det här får räcka för den här månaden. Vid årsskiften brukar man ju försöka bli en bättre människa, men för det mesta lyckas man inte. Men månadsskiften kommer ju oftare, fä se vad jag misslyckats med till nästa månadsskifte.            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar