måndag 12 augusti 2013

Smaken är olika

Dagens TV-kock på SVT
Jag kom att tänka på smaker idag vid frukosten. Vi vaknade lite sent och åt vår lite spartanska fastedagsfrukost framför TV:n, 100-150 kcal, där det som vanligt var nån matlagning som höll på. Det lagas ju jämt mat på TV och idag var det Paul Svensson som var i farten och det vattnades i munnen på mig.

Häromdan pratade jag lite om smaker med en vän, och visst är det något som de flesta har synpunkter på. Vännen gillade inte vissa smaker som jag däremot älskar, så smak ska man ju inte diskutera, vi tycker olika. Nu i morse handlade det mycket om fisk och det är bland det godaste jag vet. Det är nog egentligen bara fisk som får det att vattnas i munnen på mig, matjéssillen med färsk potatis, inlagd sill på julbordet eller när som helst, stekt salt sill med lök, torsk i alla former....

En sån här ska jag ta och fiska upp
Det här känner jag på mig att jag skrivit om förut, men det kvittar. I morse pratade han, TV-kocken Paul alltså, bl.a. om makrill. Nyrökt makrill med Västeråsgurka. Fast jag är oduglig som kock ska jag göra ett försök med den rätten, alla säger ju bara att det bara är att följa receptet. Det vete tusan, men jag ska prova och den som har vägarna förbi när maten är färdig är välkommen att smaka.

Men det blir inte idag, idag blir det rökt lax från affärn. Kalorisnålt men gott det också, men vi ska inte äta förrän om 4-5 timmar, varför började jag skriva om mat och smaker på en fastedag. Dumt.

Då är det lite lustigt att min matglade och matlagningsduktige bror absolut inte äter fisk. Inte ens lax. Fiskpinnar kanske går, jag vet inte, men det är lite märkligt hur vi kunde bli så olika. Och en granne här i stugan är allergisk mot fisk säger han, det visste jag knappt att man kunde vara.

Men ibland är det gott med en grillad köttbit också. Riktigt gott. Det blir det nog i morgon, och just nu känns det som jag kunde äta en häst, men jag inte bara nöjer mig med utan ser fram mot en portion rökt lax till kvällen. 3-400 kcal. Och aldrig mer att jag nämner ordet mat på en fastedag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar