måndag 20 januari 2014

Ändrade vanor

Det bara har blivit så utan nån tanke. Det är väl bara tidens gång, man blir äldre och kanske lite mer bekväm av sig och ändrar rutiner utan att man tänker på det..

För något år sen var vi nästan varje helg i stugan, nu är det allt mer sällan under vintern. Under hösten knappt nånting, men vi hade julen där och den här helgen var vi där redan i fredags. Vi skulle åka skidor men det var lite för lite snö men det var fint ändå att det var lite vitt på backen men det fick räcka med en promenad.

Kaminen sprakar och det blir sån där skön värme, bara det är värt en helg i stugan. Becksvart när kvällen kommer så där som man aldrig har det i stan, det är också lite extra och fåglarna ska ha mat så vi tittar i alla fall ut till Stentorpet minst var fjortonde dag, men det har varit lite skralt just med övernattningarna. Där har vi kanske blivit lite för bekväma av oss.

Men jag hoppas det dröjer länge än innan vi blir som några andra som har hållit till i en stuga nära oss. Dom sov aldrig över, inte ens på sommar'n. Nu gör ju var och en som dom själva vill, jag har ju inget att göra med hur andra vill ha det, men jag förstår bara inte det där med att bara jobba och jobba på stugan, klippa gräs, gräva i trädgårn och slå i några spikar etc. och sen åka hem till sitt. Det är ju morgnarna och kvällarna som är det fina i stugan, det där jobbandet däremellan kan jag avvara. Kanske nån är mörkrädd och känner sig tryggare i stan, sånt vet man ju aldrig.

Men än håller vi nog ett tag till på vanan att flytta ut till stugan i maj i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar