onsdag 1 januari 2014

Låt oss alla ta i i i

Så sjunger vi i kören, Pugh Rogefeldts gamla "Finns det lite stolthet kvar". Visst, vi spottar i nävarna och tar i så att det blir ett bra år, det här nya 2014. "Sluta tjata lägg av och gnata och gör nåt sjysst i stället" sjunger vi också.

Lite smårossligt i halsen det här nyåret precis som förra (fint att ha bloggen att titta tillbaka på och jämföra, minnet kan man aldrig lita på) så vi höll oss hemma i lägenheten på nyårsaftonen. Ańnars började vi med en biltur till Stockholm för vi hade tänkt fira nyår i Stockholm och kanske ta en tur till Skansen för att kolla in Jan Malmsjö.

Vi har gjort det förr och det är rätt kul att vara på plats där i folkmassan och lyssna på Tenyssons "Nyårsklockan", men vi kände oss hängiga, tog bara en lunch på Västerlånggatan och åkte hem till vårt igen och kollade på Malmsjö på TV i stället och fyrverkeriet över stan från balkongen.

Och nu har jag bokat in en bra plats framför TV:n igen, snart börjar Nyårskonserten från Musikverein i Wien, det missar vi aldrig i vårt nyårsfirande. Lite långt program i år, 2,5 tim, vi kanske inte orkar se hela?

Vi har alltid haft ett rätt okomplicerat förhållande till nyårsaftonen, oftast firat ensamma. Rätt många gånger har vi kollat nån teater i Sthlm, Bosse Parneviks avskedsföreställning var visst det senaste. Elektra här i stan brukar direktsända nåt bra, där såg vi en konsert från Berlin för 2-3 år sen som också Angela Merkel kollade.

Men nu är det Strauss som gäller.  Så jag trycker Enter och lägger undan surfplattan, kanske tar en wienervals med Margareta när dom kommer till  "An der schönen blauen Donau"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar