onsdag 8 januari 2014

Promenaden inställd

Ungefär samma väder idag som på Stockholmsmaran 2012. Vidrigt, men ändå inte riktigt lika kallt idag som då och det regnade och blåste mer den gången, den 2:a juni 2012! Då gick tempen bara upp till fyra-fem grader, idag var det i alla fall sju!

Uppåt 18 sekundmeter 2012
Jag tyckte inte vädret såg så bedrövligt idag så jag tänkte ta mig en promenad till affärn, men jag vände direkt när jag kom ut ur porten, mitt ärende kunde vänta några timmar tills det fick regna över.

Så kunde jag inte tänka då på maran 2012, då var det bara att bita ihop och springa. Men vädret idag var en nyttig påminnelse om en motionsinsats under något av de vidrigaste förhållanden man kan tänka sig. Erfarna idrottsmän blev nedkylda då och fick bryta, många efter att ha huttrat sig fram i 3,5 mil och det var vid den gränsen jag också hade det som värst. Stelfrusen vinglade jag till ibland med några snedsteg minns jag. Glasögonen i fickan och blicken ner i backen och ett iskallt regn öste på timme efter timme.

Publiken kunde skyla sig lite

Så jämför man dagens bedrövliga väder, den 8:e januari 2013 med det vidriga vädret vid Stockholm Marathon den 2:a juni 2012 så är vädret idag faktiskt rejält mycket bättre! Tål att tänka på.

En intressant kunskap kan jag passa på att bjuda på: Det är mindre risk att få skador i 2012-vädret än i "25 grader varmt"-väder. Det ska jag analysera på joggingbloggen nån gång, nu sitter jag och väntar på att regnet ska dra vidare så jag får ta min eftermiddagspromenad ner till stan. 
            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar