onsdag 15 januari 2014

Det är härligt att synda

Jag skrev häromdan om Margareta och min syndiga natt i torsdagsnatt och igår var det dags igen alldeles för mig själv och mitt på ljusa dan den här gången.  

Sur gubbe 
Jag är nog rätt principfast normalt och undviker onödiga utsvävningar som t.ex. kaffepauser på stan, men "att man vill synda då och då, det kan ju var och en förstå" som munkarna i Klara kloster sjöng en gång och jag blev så sugen igår. Fastedag i måndags, träning på Actic på tisdagen och bara en lätt lunch efter det. På stan började det sen kurra lite väl mycket i magen när jag gick förbi Espresso House. Jag är säker att ingen i min situation hade kunnat motstå frestelsen.

Egentligen borde man väl gå till ett riktigt kondis om man nu ska fika på stan så att man kan få sig en hembakad kanelbulle som är min absoluta favorit eller i undantagsfall en gräddig gräddbakelse. Utbudet på moderna kaffeställen är lite medioker. Det är ju bara blåbärsmuffins och kanske nån havrekaka nu. När vi gick i Stockholm i nyårshelgen var vi in på 3-4 ställen som vi ratade för att det bara fanns muffins. Den gången hittade vi Hurtigs Konditori en bit upp på Drottninggatan med EN bulle och ETT wienerbröd! Då slog vi till direkt!
Efter syndens fullbordan 

Men idag blev det muffins, Hallon/Kardemumma. Färsk och god, men inte går det upp mot en kanelbulle! En bra sak med en fika på Espresso House är att man har sån bra koll på folk där på Kvarteret Igor. Jag morsade på några och fick en lång pratstund över räcket med en bekant.  

Synden var väl inte så stor, jag skäms inte direkt, men för säkerhets skull får jag väl ta på tagelskjortan en stund i kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar