onsdag 8 januari 2014

Vilken tur att man har en Smartphone

Några populära smartphones,
den gula i mitten är bäst
"Jag vill ha en telefon jag kan ringa med. Punkt!" Just så är det många av mina ålderskamrater som säger. "Jag är för gammal", "Jag är inte intresserad" etc säger andra. Eller "Jag har inte tid". Jag brukar säga att man klarar sig alldeles utmärkt utan en sån men att det är väldans bra att ha en. Det här blev aktuellt igen idag, den här gången bland oss spinninggubbar.

Den gamla modellen var
möjligen snyggare
I några insändare nu i vinter har jag läst både unga och äldre som dissar smartphones, "man blir t.o.m. dum" av såna heter det ibland på insändarsidorna hur man nu tänker. Och SVT hade också ett program som var rätt kritiskt. Men nej, så länge jag har råd kommer jag allt att hålla mig med en smartphone eller vad såna kommer att heta framöver. Berthel, 92, förra årets modernaste pensionär sa så här: "Det är som som anden i Aladdins lampa, den berikar mitt liv!"

En enkel mobil använder man som telefon, adressbok, sms och mms och kanske att det finns kalender och kamera i den. Så gör jag också, men dessutom använder jag min mobil så här:

Surfar och googlar, TV, filmer, tidningar, e-böcker, Ordlista, musik, radio, Sociala medier som Facebook, Twitter, Instagram, Youtube etc, banken med räkningar och överföringar, Word och Excel, Gps, kompass, kartor, reseplanering, en komplett färddator, tunnelbanekartor, anteckningsbok, diktafon, väckarklocka, äggklocka, ficklampa, väderprognoser, tidtagning för jogging, kalkylator, etc. etc.


Det här var bara ett litet urval..... Alex Schulman sa att vi tar upp vår mobil 165 ggr per dag, inte undra på efter den listan. I dag på SVT visade dom en klocka som hänger ihop och samverkar med mobilen, det verkade kul, med rätt pris har jag väl snart en sån. Baksidan är sopberget som bara ökar som jag skrev om igår när man måste hänga med med det senaste, men det har jag ingen lösning på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar