söndag 12 januari 2014

Nu har vi skitit i det blå skåpet

Rätt skönt ibland
Det är Natans favorituttryck när han vill dra på lite extra. Vem som har lärt honom det uttrycket vet jag inte, hans mamma säger han själv, och jag tror det passar för oss nu som vi har ställt till det för oss. Slut med lediga dagar!

Det är söndag idag och vi har sovmorgon. I går, lördag hade vi halv sovmorgon, men nu har vi ordnat det så jobbigt för oss så att vi under hela veckan inte har en enda sovmorgon förrän det blir helg. Varenda vardag har vi en förmiddagsaktivitet, oftast redan kl 9, och det är tillräckligt tidigt för att vi måste ställa klockan varenda dag och gå upp i sju-taget, det var lite olyckligt. Jaja, jag vet - andra kan behöva ställa klockan på fem och åter andra kan behöva kämpa med ungar som ska upp till dagis och skola, men det här är jobbigt nog. Vi är inte unga längre.

Det finns tom en bok!
Det var det nya schemat på Actic som ställde till det för oss när dom gjorde en del förändringar till det sämre. Att vara pensionär och motionera på det här sättet innebär en halvtidssysselsättning, vi kanske måste sammankalla ledningsgruppen för att planera om lite. Stryka lite bland aktiviteterna, för jag ska ju lägga in min löpträning också, det är ju också en halvtidssysselsättning ett sånt här år. Nä, det var enklare förr när man jobbade.

Men åter till det blå skåpet. Innan Natan, 6 år, gjorde uttrycket riktigt känt var det Loffe Carlsson i en Göta Kanal-film som först introducerade uttrycket för en bredare publik, men själva ursprunget finns det flera tankar om så där får forskarna tänka själva.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar