måndag 27 januari 2014

Compact Living

Vi bor väl inte med riktig Compact Living, vi har ju i alla fall 80 kvm på två personer. Våra 47 kvm i stugan är nog också för stort, man ska nog ner på 20-25 kvm för att kvala in under den rubriken.

På jakt på IKEA 
Men vi bor tillräckligt smått för att vi måste ha tumstocken till hands när vi handlar möbler. Vi har haft en lucka i möbleringen som vi gått och kollat hur länge som helst om vi inte skulle kunna täppa till, "skulle vi inte kunna få in en liten möbel där" har vi tänkt. Men bara det att en möbel med dom måtten har bara inte funnits i sinnevärlden. Ingenstans! Vi har kollat IKEA förstås och Jysk och de flesta möbelaffärer, men alla liknande möbler har varit för breda eller för höga! Och vi har kommit över spånskiveåldern när vi byggde våra möbler själva.

Idag var vi på rekognoseringstur igen. Men egentligen letade vi efter en liten billig plastmatta till stugan, men det var lika illa där. Det finns inte såna längre och dom som svärmor Anna vävde till vårt första kök börjar bli lite slitna. Varför gör man inga plastmattor längre? Praktiskt att ha i stugan när man är snöig om fötterna och Pappelina-mattor för några tusen är ju snyggt, men lite väl dyrt om man bara ska ställa våta stövlar där.

Nä, billiga plastmattor gick vi bet på, men så stod den där precis vid utgången, TV-bänken Lack! Nästan exakt de mått vi varit ute efter, har IKEA hört oss gå och muttra bland deras bänkar och förstått att det fanns ett behov av lite smalare bänkar också? Spooky. Och priset sen - 79 kronor! Men bänken är så ny att dom bara fått hem svarta bänkar än hit till Västerås, dom vita kommer till helgen.

Lite väl enkel? Nja, den får duga och skulle vi sen få syn på nåt fräsigare i samma stil så får vi väl stå förlusten, men snart har vi täppt till en lucka till i vårt Compact Living.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar