tisdag 7 januari 2014

Vilket prisras det har varit på TV-apparater!

Vi har avverkat en hel del TV-apparater alltsedan vi bildade eget bo, och vår sista tjock-TV köpte vi på On Off runt 84-85 eller så. En Philips 28" för 7500 kronor, vår första TV med fjärrkontroll tror jag. På den tiden lagade man en TV som krånglade och under åren som gick var jag inne med den på verkstan några gånger. Finns det ens TV-reparatörer nu för tiden?

Så skulle vi byta den till till en platt-TV, det måste ha varit år 2008, och det blev en LCD 32" Samsung som vi beställde från Inwarehouse, 13000 tror jag den kostade. Något år efter det köpte vi en till stugan i Sala också, också den på nätet. En LCD 26" Hanns-G som var den allra billigaste apparat jag hittade då, kostade runt 4.500 kronor.

Stug-TV:n har väl fungerat OK sen dess men nu i höst har den varit lite shaky och dan före julafton, den var helt död! Knappast troligt att vi skulle få den fixad innan Kalle på julafton, vi köper en ny sa vi.

Andersson LED 32" , bl.a. inspelnigsbar på UCB
Vi skulle gärna köpt i Sala, men där var det lite väl dyrt ett alltför litet urval. En snabb tur in till Netonnet i Västerås. Vi kollade snabbt en modell som hade fina funktioner och slog till efter fem minuters TV-shopping: En Andersson LED 32" med en hel del nya finesser för 2.490 kronor! Om det ens går att laga en TV kostar det väl minst 1.500 kan jag tro, men nu har den gamla i stället blivit till elektronikskrot i Nigeria. Det är positivt att nya prylar ofta drar mindre el, men egentligen är det alldeles för billigt att köpa nytt. Visst borde man mer göra som vi gjorde på 80-90-talet och tidigare och laga grejer som krånglar och inte bara bygga på skrotberget och fördärva miljön. Kommer den tiden nånsin tillbaka? Tveksamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar