lördag 25 januari 2014

Strömsholms Kanal på cykel

Ser fint ut
Jag kom att prata om Strömsholms Kanal idag med ett par körsångarvänner. Vi pratade om om det skulle finnas nån cykelled efter kanalen, men ingen visste. Margareta och jag har cyklat en bit efter Göta Kanal och också åkt en båttur där en gång med slussning och ångbåtsbiff, men vi har väldigt dålig koll på Strömsholms kanal. Typiskt. Så där är det alltför ofta. Gräset är grönare på andra sidan.

Men nu har jag kollat att det finns en cykelled längs Strömsholms Kanal. 110 km lång från Strömsholm till Smedjebacken! Man kan välja hela eller delar. Vandrarhem och hotell finns längs vägen och det finns cykelpaket om man hellre vill det, men vi har ju egna cyklar så dom vill vi nog använda om vi nu skulle få för oss att prova det här.

Våra anspråkslösa cykelturer i somras runt Sala hörde ju till sommarens höjdpunkter så det skulle vara en höjdare att ta en sån här tur också. På cykel på hemmaplan brukar jag ibland försöka tänka hur en turist skulle se våra vyer och mycket är allt helt jämförbart med där vi cyklat rund Medelhavet. Vi har ju ofta vädret emot oss här i Sverige och vi har kanske inte riktigt lika spektakulära vyer som i många andra länder men vår lugna natur håller långt. Vi har ju t.ex. extremt gott om små sjöar och gott om skogar där man inte behöver trängas, men det blir också så långa avstånd här i Sverige. Öland och Gotland har man ju hört om som bra landskap för cykelturer men sen är det nog längs kanalerna, jag hittar inget annat när jag kollar lite snabbt just nu.

Paus på Bali

Så kan jag lugnt säga att Temaresor har många attraktiva cykelresor till intressanta platser i år också. 13 dagar på Bali eller en extra tuff tur till Kos har dom bl.a. på programmet i år.

Det hoppar vi nog, men en längre eller kortare tur på cykel på hemmaplan ska vi nog försöka få till i alla fall och då ligger Strömsholms Kanal bra till.      
          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar