torsdag 11 februari 2010

Bra tajming av SJ


Jag har förstås följt kritiken mot SJ och Banverket.

Dom som klagar har säkert ofta anledning till det och SJ/Banverket ska säkert kritiseras och skakas om, men vad som är fel ville jag veta mer om så jag testade tåget för att kolla. Och SJ/Banverket hade tur.

Tåget 12.27 från Västerås till Uppsala avgick 12.27 men ankom Sala 1 minut för sent - inom felmarginalen.
Byte i Sala mot Uppsala. Avgångstid 12.59 ankomst Uppsala 13.33. Dom tiderna hölls på sekunden.

På tåget fick jag svara på en enkät hur jag tyckte det var att åka med SJ och vad skulle jag tycka - dom höll ju tiden perfekt. Jag satt bra och konduktören såg trevlig ut. Eller var den här resan prioriterad? Jag läser i tidningen idag att just igår var det mycket problem på linjen Västerås-Uppsala.

Och både i gårdagens UNT och dagens Vlt läser jag om hur folk avreagerar sig på SJ-personalen, det är ju väldigt obegåvat, vad kan dom göra åt trafikproblemen. Tom hot om våld kan dom få stå ut med, det ska ingen behöva på sin arbetsplats. Kungen & Ringholm fick en tårta i nyllet, Bush fick ducka för en sko, Reinfeldt fick en vattenstråle mellan ögonen - lika fel alltihopa.

I botten är det ju politiska beslut och prioriteringar som behövs om vi vill tågtrafik som fungerar, och jag prioriterar gärna tåget framför nya motorvägar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar