måndag 29 november 2010

13 grader kallt i morse

Det är kanske inte så farligt, men vintern har ju inte börjat än - fortfarande november!

Med bra kläder är det inga problem att ta sig till affärn och gymmet och en promenad klarar jag också, men jag struntar i löpträningen nu när det är under minus 10. Jag är ingen riktig vintermänniska.

Mest fundersam är jag däremot över fritidshuset. Skulle vi bommat igen Stentorpet i år? Inte kunde man väl tro att det kunde bli en så kall vinter i år också.

Sala-Heby Energi har en jättefin hemsida där vi kunder kan följa elförbrukningen timme för timme, och nu är det en riktig rysare. Kl 02.00 den 17:e november fick vi den första röda stapeln (= lite väl stor elförbrukning) och nu i går, 28:e november var det bara röda staplar - hela dygnet! Fast vi bara har värmen på 8-10 grader!

Förra året var november riktigt mild och kylan kom inte förrän 15:e december, det syns tydligt på våra elförbrukningsstaplar, och den gav sig inte förrän den 17:e mars. Nu började det alltså en månad tidigare, men hur blir fortsättningen?  

Trots att vi hade rekordstora elräkningar förra året så kommer vi kanske att överträffa dom i år! Det var jag visserligen beredd på i budgeten, jag hade "tagit höjd" för det,  men jag hade hoppats jag tagit i för mycket så att det kunde bli nån krona över till att förbättra isoleringen i stället, men nu är jag fundersam.

Enda hoppet ställer jag till Anders i morgon. Det här kan väl verkligen kallas att det braskar, och nog brukar väl bondepraktikan ha rätt? I så fall blir det ju slask i jul, och det skulle i så fall vara bra för vår elräkning.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar