söndag 28 november 2010

Första advent, måttlig julpyntning

Inte är det så mycket vi plockar fram här hemma. Vi får nog inte så mycket besök här innan jul och kanske inte ens något av barnen och barnbarnen ens kommer hem alls under julen - på julen träffas vi alltid i stället i fritidshuset på Stentorpet.

Några eljusstakar i fönstret, en adventsstake och belysningen på balkongen, så mycket mer blev det inte. Jo julstjärnan i fönstret också och kransen på ytterdörren. Kanske blir det nån julduk också och några fler ljusstakar, men julpyntandet går allt fortare för varje år. Det är rätt skönt.

Och ingen julgran blir det heller, det har vi inte haft de senaste 10-12 åren. Borde vi ha det? Och det har vi aldrig på Stentorpet heller, inte ens när vi har alla ungarna där, där har vi har helt enkelt inte plats.

Men nybakat saffransbröd har vi och en liten glöggstund ska vi kosta på oss i skenet av ljusstakarna. Och en promenad på stan för att titta på julskyltningen.

På onsdag kl 7.15 börjar årets julkalender på TV, det är en av de viktigaste höjdpunkterna inför julen. Och julkalendern ska avnjutas på rätt tid för att känna gemenskap med alla andra ungar, bara undantagsvis kollar jag kalendern på SVT Play. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar