fredag 26 november 2010

Ikväll är jag lite nervös

Jag ska till Stockholms Universitet i morgon bitti. Som en katt bland en massa hermeliner. Temadag om Omar Khayyâm. Avdelningen för Mellanösternstudier i samarbete med Matematiska institutionen.

Omar var poet, matematiker, filosof och astronom från Perisen . Levde 1048-1122. Jag får skriva lite mer om honom efter träffen för än så länge vet jag inte mer än det här.

Jag är inte van att röra mig bland professorer och doktorer så jag kommer riktigt att avvika nu i morgon - vilken stil ska man ha? Ska jag låtsas förstå allt med en bister min eller blir jag sittande nollställd som en fågelholk.


Och kläder? Kavajen har jag bestämt mig för, men dom kanske inte är så noga som jag tror. Det kanske hade gått med jeansen som vanligt eller tom Haglöfsbyxorna, men nu har jag hängt fram kavajen så så får det bli.

Det hade varit lugnare om Anders varit med, det är han som bjudit in mig, men så blev han upptagen på annat håll och det hade varit fegt av mig att hoppa av. Jag har kvällen på mig att läsa in lite om Omar på Wikipedia - kanske räcker så jag kan ställa några intelligenta frågor på frågestunden.

Så blir det nästan en hel timme Persisk musik, det ser jag fram mot. Inte för att jag begriper nåt av det heller, men det har jag i alla fall hört förut när Anders kompis Mohammed spelade flöjt på Stentorpet häromåret.          

2 kommentarer:

  1. Det är klart och jag känner mig redan hemma i dina kretsar. Ser fram mot nästa gång!

    SvaraRadera