måndag 15 november 2010

Tömilen och Snöfemman på lördag

FK Studenternas novemberrace är ett viktigt lopp för släktens löpare. Som en final på årets alla tävlingar. Men ett generationsskifte är på gång.

Vi var som bäst för 5-6 år sen då vi ställde upp med ett 4-mannalag och ett år tog vi andraplatsen i lagtävlingen  konkurrens med "riktiga" löpare. Det var stort! Men nu är det andra tider. Bara åldermannen är kvar flankerad av junioren.

En i gamla laget har gått vidare och springer mera sällan lopp som är under 5 mil (ja en mara kan ju duga ibland) och en blir regelbundet rund om magen vartannat år medan den tredje får sitt knä behandlat utan riktigt bra resultat än.

Så nu kör vi tvåmanna, åldermannen som får draghjälp av Casper, junioren. Bara 12 år får han bara springa korta loppet, snöfemman, så det blir 5 km för morfar också förstås. Men starten är lite hotad för mig, en envis förkylning sista veckan har stört uppladdningen.

Jag blir nog frisk innan helgen, men jag har inte kunnat finslipa formen. En bra sak är visserligen att nu kan jag ha något att skylla på om jag skulle få stryk på upploppet, och i så fall känns det mer än fint att se släktens fina löpartraditioner tas över av en så ung löparbegåvning.

Se den  fina löpstilen på snö under försäsongsträningen i våras:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar