fredag 24 april 2009

En liten blogganalys

Det är rätt kul att kolla vilka som hittar mina förvirrade rader på min Utsiktsblogg. Nu är det inte Blondinbellas besökarsiffror, men man kan analysera lite ändå .

Nej, det går förstås inte att se vilka personer det är, men Google Analytics summerar antalet från olika städer och olika länder och programmet ger en massa fina kurvor. Och så kan man se vad man sökt på för sökord. Några fakta:

Vanligaste sökorden från Sverige har varit fotbollen mot Portugal, Pirate Bay, HDTV och Datakurser. Och överraskningen Jan Kårström, VM-silvermedaljör för så länge sen, det var lite förvånande att så många söker på honom.

Och förvånande var också senaste sökningen från Indien - Rädda Stockholms Stadion engagerar någon där. En i Iran sökte på hårdrockarna Opeth, en i USA på Bandy-VM tex. Och i Finland är det motion och hälsa och sånt.

Och i Nice finns en som vill köpa torp i Sverige. Ska man föreslå ett byte, jag skulle inte ha något emot en takterrasslägenhet i Nice med utsikt över Medelhavet.

1 kommentar:

  1. Visst är det kul att se hur folk hamnar på bloggen. Våra populäraste sökord är "bunkrar", "värn", "vildmark" och "wild kids". Senast hade vi en som hade sökt på "snuskbrudar" och hamnat på vår sida som handlade om "snuskburkar" - han måste ha blivit besviken ;-)

    SvaraRadera