måndag 20 april 2009

Griniga Gamla Gubbar

Vi tog en matbit på stan i söndagskväll efter helgen på landet. Inte så ovanligt för oss, men lite märkligt ändå.

Fint väder, skön kväll men alldeles tomt med folk Var är alla? Åtminstone vår generation (den lite äldre) borde väl orka ta en promenad på stan på söndagen. Och träffas en stund på puben.

Att dom yngre inte orkar sig ut på söndan förstår jag. För det var väldigt väldigt skräpigt på stan. Och det är väl inte fördomar att tro att det var en yngre generation som tömde papperskorgar på lördagsnatten? Det var nog mer drag då på lördagskvällen, och så ska det ju vara, men det där med nedskräpningen - så trist. Och kommunen har väl ont om pengar och städar inte på söndan, det är ju också lite trist.

En tanke slår en även om det absolut inte har nåt direkt samband: Men dom som tömde papperskorgar, är det dom som också tycker att det är OK att göra som man vill på nätet, snatta musik och sånt? Som också tycker det är OK att göra som man vill på stan? Jag börjar kanske bli en GGG, men jag tycker det är rätt fint när stan inte är nedskräpad, när gångtunneln inte är nedklottrad och när det är folk på stan på söndagskvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar