fredag 25 september 2009

En läsplatta måste jag ha


Det visste jag inte att det fanns, hörde om det först förra veckan. Jag är lite insnöad här i Stentorpet fast höstsolen fortfarande värmer.

Men nu har jag sett en, på TV. Dom är visst inte helt nya och det finns några olika sorter: Sony Reader, Amazon Kindle, Nuut och kanske fler. Men jag hittade dom inte på Pricerunner än - vad kan dom kosta?

Jag vet inte riktigt hur dom fungerar, men förstod jag rätt så kan man ha trådlös access till Internet där man kan köpa böcker och tidningar. Google håller ju på att digitalisera all världens böcker, får man tillgång till dom har man ju lite att välja på! Tänk att ha en sån här på sängbordet och slippa kravla sig upp till bokhyllan när man vill hämta en bok.

Och bokhylla förresten, vad ska med en sån till. Men det är ju lite trist också, det är en skön känsla att bläddra både i en ny och en gammal bok. Och hur blir det med biblioteket, där går jag ju flera gånger i veckan.

I skolan kan dom alltid ha aktuella böcker, det blir ju ett lyft. Hur författarna ska få betalt får väl lösas som med musikens Spotify och filmens Voddler.

Och texten är tydligen nån slags 'digitalt bläck' på vit bakgrund som är behagligt för ögat. Jodå, en digital läsplatta ska jag skaffa mig, årets julklapp?

1 kommentar:

  1. Lite väl dyr än så länge http://sonycenter.se/38344.13.36897.38828.2.1/

    SvaraRadera