måndag 7 september 2009

Tiggare styrs av maffian


Expressen skriver så idag, och jag tror också att tiggeriet är organiserat. Så jag ger aldrig nåt till dom.

Nu har det suttit en ung tjej (15?) en tid på marken på stan med huvudet sänkt och en plastmugg framför sig. Idag tänkte jag göra lite privatspaning och kolla in om jag kunde få syn på nån övervakare som hade koll på henne, det borde ju vara maffiaskummisen i så fall, men när jag kom ner till henne var polisen redan där och körde bort henne. Eller kopplade in socialen, det vet ju inte jag. Var det synd om henne på riktigt ska hon ju ha hjälp, men var hon i klorna på maffian är det väl svårare att hjälpa henne.

Så antagligen sitter hon och maffiakillen redan i bilen på väg till nästa stad så hon får tigga där ett par dar innan hon blir ivägkörd på nytt. Vilket liv!

F.ö. har Situation Stockholm -folket börjat dyka upp i Västerås sen en tid, minst två fasta försäljare har jag sett. Det är ju absolut inte tiggeri, och dom handlar jag gärna av, 40 kr, och det är en bra tidning. Och min "leverantör" är trevlig.

I senaste numret läste jag att Ebba Forsberg ska sjunga Leonard Cohen på svenska med texter av henne och Mikael Wiehe. Det ser jag fram mot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar