onsdag 5 maj 2010

Javier de Colombia

Vi hade vikarie på spinningen idag. Javier, en gammal landslagscyklist från Colombia. En lömsk typ.

"Vi börjar lätt lätt" sa han och satte på lite lugn flöjtmusik. Och vi skulle trampa rätt sakta, inte alls som när Fredrik pacar oss. Det var en enda lång slakmota idag till columbiansk musik utan knappt en enda raksträcka.

 "Lägg på lite, lite motstånd och fortsätt trampa lätt lätt till musiken" fortsatte han lite då och då. Musiken gick allt fortare och allt eftersom vi la på mer tyngder så blev det utan att man märkte det jättetungt i uppförsbacken. Motvind var det också.

Då skulle vi börja stå och trampa 15 sekunder, sitta 30, stå 30, sitta 15 etc. Där visade det sig att Javier inte kunde klockan heller åtminstone när vi skulle stå och trampa, 15 sekunder blev lätt 30. Och när vi efter 45 minuter nått toppen på backen hade vi kommit till en av Shakiras snabbare låtar, då var det inte tal om att trampa lätt,lätt längre. Vi var tröttare än vanligt fast Javier bara pratat om att trampa lätt och öka tyngden lite lite.

Ett bra träningspass var det och det är imponerande att det går att variera den träningen så mycket. Nästa onsdag blir nog den sista innan sommarlovet, nu startar ombyggnaden av Kristiansborgsbadet. Fint av kommunen att satsa på en upprustning av stans äldsta badhus.          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar