tisdag 25 maj 2010

Peter Erikssons tur idag

Jag har inte sett alla partiledarna i SVT:s morronsoffa, men dom flesta i alla fall. Miljöpartiet idag.

Han fick rätt snälla frågor, det har de flesta fått, Peter också. Många korta frågor med korta svar verkar vara tanken, och sällan följdfrågor från dom som ringer. Så det blir aldrig hetsigt. Det var bara Mona Sahlin som råkade ut för en ettrig donna som fick munhuggas en stund så att det kunde bli rubriker i tidningen.

Det var bra att han kallade monarkin odemokratisk men det spelar ju ingen roll, den blir ju kvar ändå, ingen törs riktigt ta tag i det. Jag hade nog trott att det nu i vår hade snackats lite mer om kungahusets roll och inte bara blåsa på den här bröllopshysterin. Ska Victoria gå in med kungen eller prins Daniel har ju i stället blivit den stora frågan. Och 2000 poliser ska övervaka, dom får det säkert lugnt. Det är knappast risk för kravaller.

Maud Olofsson är den sista i SVT-soffan sen blir det väl lugnt under sommarn (?) tills det drar igång på allvar i augusti.Rödgröna leder ju med 3-4-5 procent, det skulle ju vara skönt om det höll i sig men det blir väl jämnt skägg som vanligt. Alliansen har inte spelat ut sina skattesänkningskort än och nog kommer det väl lite fler skandaler innan valdagen.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar