fredag 15 oktober 2010

Äntligen Fredag

Dvs en dag som alla andra nu för tiden. Men man kan ju summera dom viktigaste rubrikerna under veckan ändå.

Thomas Bodström hoppar av politiken - det gör han rätt i. Det måste väl vara roligare att vara med familjen i USA än att sitta och läsa promemorior och utredningar i riksdan. Men han är färgstark, han kommer kanske tillbaka om några år när han längtar hem till Sverige.

Budgeten för 2011 var inget speciell, inga stora nyheter. Vi pensionärer får några skattekronor så att sänkningen av pensionen nästa år på 4,3% inte blir så fullt stor. Men ett minus blir det.

KÄRLEKSFULLT ÅTERSEENDE Klockan 10.34 blev fyrabarnspappan ORäddningen av dom 33 chilenarna ur gruvan var ju positiv, bra gjort, även om mediebevakningen kändes lite väl stor och blev lite av ett propagandajippo för El Presidente. 31 andra gruvarbetare har dött i gruvolyckor i år läste jag, så dom har nog mycket jobb kvar med säkerheten i sina gruvor.

Per Schlingmanns nya jobb ska granskas i KU, det var bra, fler än jag har lyft på ögonbrynen. Han ska väl ha sitt eget kansli också så en bra massa skattemiljoner kommer regeringen att satsa på att göra reklam för sig själva. Bra att det granskas så Reinfeldt får förklara hur han tänkt.

Och regeringskansliet har på fyra år ökat från 5,5 till 7 miljarder. Ökat byråkratin med 1,5 miljarder! Fortsätter ökningen med ett par miljarder till under den här mandatperioden kostar regeringskansliet snart över 10 miljarder! Jag trodde Alliansen ville minska byråkratin, det brukar dom ju säga.

Det här var väl det som hände under veckan, för fotbollsmatchen mot Portugal har jag redan glömt.
      

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar