lördag 16 oktober 2010

Barnvakt hela helgen

Ett riktigt hedersuppdrag är det när man får sköta barnbarn från fredag till söndag. Men man får vara på tå hela tiden.
Ja, nu är vi ju förstås två som "vaktar", och Nelly är inte två år än, så den här gången har det gått rätt lätt, vi har varit med om värre. Några rejäla diskussioner bara när hon absolut inte ville ha jacka och vantar på sig, en kortärmad T-shirt tyckte hon skulle räcka,  men annars har vi bara haft kul. Och barnvakta gör vi gärna.

När vi har hand om dom äldre barnbarnen är det inte så mycket vaktande, men dom har i stället lite krav på oss, bio och bowling kanske. Badhuset eller spela kort. Det ska ju hända lite mer hela tiden då. Eller så vill dom bara vara ifred med ett bra spel på datorn.

Mellanungarna har sina idéer när vi har hand om dom, bad är alltid kul. Eller en bra lekpark. Kanske snickra lite eller fiska i bäcken. Busborgen. Visst är det roligt att leka med barnbarna, jag ställer upp på allt. 

Och nu lilla Nelly, då ritar vi mycket. Promenerar med barnvagnen en stund så det kan bli en tupplur. Och så läser vi om Molly, Max och Nalle Puh m.fl. Och rätt skönt att sätta på en DVD med Pingu ibland också så man får en stund för sig själv också.

Leka med barnbarnen är bland det bästa jag vet och idag blev jag utmanad av äldsta barnbarnet, Casper 12, på en löpartävning, Snömilen i Lill-Jans-skogen om ett par veckor. Då ska han få sig omgång, gammal är äldst!               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar