onsdag 6 oktober 2010

Den nya regeringen

Jag kan inte låta bli att göra en recension, kanske Reinfeldt kollar in här och tar intryck.

Ett par fler män än kvinnor (13-11) är väl inte mycket att säga om, rätt jämnt i alla fall och det är ju bra. Men om han ändå skulle gjort ytterligare nån förändring och plockat bort nån gubbe så hade han gärna fått plocka bort Carl Bildt, är det inte dags för honom att bli landshövding nu?

Eller Tobias Billström, han får också gärna skaffa nytt jobb, jag har alltid haft lite svårt för honom.

Maud Olofsson flyttar man väl inte på i första taget, men blir hon kvar i fyra år? Hon är väl knappast ledare för centern om fyra år i alla fall.

Några av dom nya, unga satt i morgonsoffan idag och gjorde ett bättre intryck än några av sina företrädare. Sen får man se om dom klarar jobbet när det börjar blåsa, men dom hade varit med ett bra tag redan fast dom är unga.

Förra regeringen kom lindrigt undan i sjukförsäkringsdebatten (eller klarade debatten bra hur man nu ser det), där blir det intressant att se om Ulf Kristersson gör nån skillnad för dom utförsäkrade. Eller blir det fortfarande socialbidrag om man blir tillräckligt sjuk som för Annika Holmquist.

Intressant blir det i alla fall nu dom här åren med en minoritetsregering och en massa osäkra omröstningar i riksdan när dom inte kommer överens innan. Ingen får gå på toa nu i onödan i riksdan när det ska röstas.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar