söndag 10 oktober 2010

Höj bensinpriset!

När jag slöttittade på TV:n i morse såg jag ett inslag som satte igång tankebanorna - bensinpriset måste höjas. I valet pratades det om 49 öre - det var för blekt. En femma borde det  vara, eller en tia. Eller mer.


TV-programmet handlade om elbilar, och det har ju pratats om såna hur länge som helst, men det händer ju inget - bensinen är för billig. Tekniken finns men det måste väl forskas och utveckas en hel del till, men då måste man fram med stora blåslampan och sätta fart. Enda chansen är att bensinen blir tillräckligt dyr så att vi bilister kräver det. Tror jag.

2 kronor milen kostar det att köra elbil, det låter lockande. När jag köpte min senaste fabriksnya bil för åtta år sen hoppades jag att nästa bil skulle bli en elbil, det var rätt mycket debatt om det just då minns jag, men med den här snigelfarten finns det ingen chans att jag nånsin kommer att köra en elbil. Elbilen på TV var en snygg sportbil, 0-100 på 4 sekunder, precis min stil....

Nä, det är mossigt, omodernt och kortsiktigt att slåss för låga bensinpriser. Att det behövs glesbygdsstöd och övergångsregler och lite mer tanke än att bara öka priset förstår tom jag, men jag förstår också att det hänger på priset om man på allvar ska få igång det där med elbilar.

Supermiljöbilspremien på 40000 är bra, men det blir inte fler elbilar av det. Men det blir det om bensinen blir dyrare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar