måndag 11 oktober 2010

Nu börjar älgjakten

Det är OK, svampen är slut, nu håller vi oss borta från skogen och Älgudden ett tag.

Andreas, den ende älgjägare jag känner, kommer nog inte heller ut i skogen i år, han har inte tid i år tror jag. Annars är ju det här den viktigaste tiden för jägarna, och så otroligt viktig som jag har svårt att förstå.

En arbetskamrat kom in på älgjakten hela året vad man än pratade om. Alltid fanns det nåt som associerade till älgjakten. För att inte tala om killen jag träffade på en kurs härom året. Jag råkade säga "varg"  en gång när vi pratade om jakt och oj vad han gick igång. Jag hade väl inga andra åsikter än att det borde finnas plats för både varg och älg, men så får man inte tycka, ögonen svartnade på honom, och att det finns ett riktigt varghat har man ju sett i en del TV-reportage. Om tjuvjakt på varg i Dalarna t.ex.

Men det kan man lämna därhän idag. Nog förstår jag att det kan vara kul att vara ute i skogen och jaga. Och jakten börjar bra med fint väder, sol och lite småkyligt.

Det är bara att önska "god jakt" men även önska "lycka till" till älgarna också så att några klarar livhanken. Det är tufft nu att vara älg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar