måndag 4 oktober 2010

Nu händer det mycket

Det blir några veckor nu när det blir full fart i Sverige.

Det börjar direkt idag med Kanelbullens dag. Och i riksdagen väljer dom talman. Per Westerberg eller Kent  Härstedt? Man undrar hur mycket spring det är i korridorerna en sån här dag.

Och i morgon öppnar riksdagen igen  och snart nog kommer nya regeringen med en massa(?) nya namn man ska lära sig. För nog stuvar Reinfeldt om en hel del och passar på att plocka bort några namn. Ska man tro tipsen ryker en från C och en från KD (Torstensson och Odell?) och ger plats för nya moderater, och då kan man ju undra var smärtgränsen går för småpartierna om det nu blir så. Hur länge kan dom vara stödpartier åt Moderaterna och bara bli allt mindre. Nog sitter dom och funderar över sina roller i Alliansen på sina kammare. Riksdagens öppnande ska vara lite högtidligt, men tur att det inte ser ut som på Oscar II:s tid..

Så blir det spännande att se om det blir nya skandaler och avhopp som i Reinfeldts förra regering, eller är han mer noga den här gången vilka han frågar? Det blir mycket politik nu i höst - budget, Afghanistan och skolan ska det röstas om, det är nog där det blir mest debatt, det ska jag följa.      

Fast ännu viktigare är Division 1 Norra där VSK leder  fem poäng med tre matcher kvar = nio poäng att spela om. Inte kan väl Sirius, ett Uppsalalag!, gå ifatt och gå om nu i spurten. Nä, saken är klar, det blirsuperettan. Jag tar ut segern i förskott.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar