torsdag 17 november 2011

Bilen var på verkstan igår

Bilens dator har signalerat ett fel, felkod P0351, och idag fixade verkstan det åt mig och släckte min tvåa hos Bilprovningen.

Har jag fattat det rätt så har motorn misstänt och det har datorn noterat så att det måste åtgärdas på verkstad, lite märkligt tycker jag, det gör väl inget att bilen hackar till nån enstaka gång. Diagnosen gjorde sen reparatörn per telefon och gav mig ett förslag till åtgärd för 2302 kronor. Det var ju bara att acceptera så idag har Nyströms Bilar, Citroëns märkesverkstad, fixat problemet så att jag slipper körförbud. Men lite dyrt blev det tycker jag.

Bilen fick sig en omgång med Engine Tune Up Flush och ny olja, det var det hela. 2302 kronor.

Det var märkbart likt den behandling vi gav pappas röda Ford Anglia -58 en gång i tiden, jag och Lasse H, min bilkunnige kompis. Pappas Anglia hade också misstänt så jag köpte en flaska Redex  för en tia(märket finns fortfarande). Så tog vi bilen och körde ner i en grusgrop, hällde hela Redex-flaskan i förgasar'n och så startade vi bilen. Hela grusgropen fylldes med becksvart rök och gu' vad det rasslade om bilen, men vi bara gasade på. "Det ska låta så där" sa Lasse.

Jag minns inte om vi bytte olja också, men jag minns att pappa blev nöjd och Anglian hade aldrig gått så bra som då efter den där behandlingen, så om jag tänkt på det skulle jag kanske testat det på Cittran också. Då hade jag kommit undan med en hundring. Engine Tune Up Flush är nog bara gamla vanliga Redex, men problemet är väl var man häller i det på moderna bilar, det finns väl ingen förgasare nu förtiden? Eller...? Så bilokunnig är jag.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar