lördag 26 november 2011

Det strålar två stjärnor

Den här sprider ljus över Västerås
Julpyntningen är klar, stjärnorna är på plats. Framåt själva julhelgen dyker det väl upp några tomtar också, annars är vår julpyntning klar. Både i Västerås och i stugan i Sala.

Hemma i stan lyser julstjärnan i fönstret, en nyinköpt elljusstake (Åhléns, 429 kr) står i fönstret och en krans hänger på ytterdörren, det var allt. Ljusslingan på balkongen kommer upp i morgon, men vi har en väldigt enkel julpyntning, allt småkrafs har vi rationaliserat bort. Nån gran kommer vi inte heller att ha, det var längesen sist. Den moderna stjärnan har vi haft i 12-15 år nu, och jag såg den häromdan på Designtorget för 11-1200 kr, så den får man väl se som trendig nu.

Och den här lyser över
Stentorpet
I stugan har vi också satt upp en stjärna, elljusstake och några ljusslingor. En tomte med belysning kommer upp i trädgården lite längre fram mot jul när snön kommer, och kanske några tomtar och lite småkrafs inne också och nån julduk till julmaten.

Så här såg han ut förra året
Vi har väl inget mot att julpynta, men håller oss till den strama stilen. Det är väl både roligare och viktigare när barna är små, då ska det var tomtar och lampor både högt och lågt. Och gran förstås!

Och för barnens skull är det roligare med snö och is också, men det kommer. För två år sen kom både snön och kylan runt 15 december, sen blev det busvinter. Det blir nog kallt i år också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar