tisdag 15 november 2011

Vanvården av äldre

Det har varit en ruggig tid ett tag nu sen den senaste vårdskandalen avslöjades. Man har läst så mycket otäckt, det ena värre än det andra, hur har det kunnat bli så här?

Hetsig debatt i Agenda i söndags
"Enskilda fall" säger Reinfeldt, men det är lite för många enskilda fall nu, törs man bli gammal? Det är ju så otroligt dumt att låta riskkapitalbolag satsa pengar i vård och skola och låta skattepengarna hamna i skatteparadis, otrolig dumt. Jag blir uppriktigt skraj för framtiden när det har blivit så här.

Maria Larsson såg trött ut i Agenda i söndags kväll och skyllde lite för mycket på gamla regeringar men Lena Hallengren ville att kvaliteten ska öka och vinsterna återinvesteras, det lät bra. Så gör vi.

Jag är fortfarande frisk och klarar mig ett bra tag till, men man blir ju bara äldre, ja det blir vi ju alla. Det där med att hamna på "hemmet" brukar man ju skoja om ibland, men nu i de här tiderna är det inte skoj längre. Tänk den där som dom rullade ut i TV-rummet för att sitta och dö. Det är påtagligt tyst om skattesänkningar nu.

Vanvården av äldre är riktigt ruggig, och det värsta är att jag tror det kommer att dröja ett bra tag innan det blir bättre, och vi kommer säkert att se fler "enskilda fall". Nog är jag skraj att bli gammal, så man får allt träna på och hålla formen så länge det går så man slipper hamna på "hemmet".    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar