torsdag 3 november 2011

Bilprovning med problem

En pärla
På joggingrundan i morse pep mobilen till - påminde mig om att jag skulle besiktiga bilen om en kvart. Ojdå, men det var bara att lunka på hemåt och acceptera att jag hade tagit fel på tiden.

Ringde Bilprovningen när jag kom hem, var betalningen förverkad nu? Nejdå, en trevlig tjej gav mig en ny tid på eftermiddan, det var inte mer med det. Snabbt byte till vinterdäcken bara. Sommardäcken börjar bli lite slitna och jag har tänkt köpa nya i vår och det är onödigt att ha dåliga däck till Bilprovningen.

Den såg fin ut under
Vår Citroën C5 2002 brukar klara sig bra hos Bilprovningen. Skyltlyktan bak var trasig en gång, och en gång behövde jag justera bromsarna fram, rätt OK. Men nästa år fyller vår fransyska 10 år, krämporna kanske är på väg. Så visst är jag alltid lite nervös, det kan ju bli godkänt eller dryga utgifter.

Förra gången blev det underkänt, men utan krav på åtgärd! I datasystemet fanns en felkod som betyder att motorn har misstänt en gång, och Citroën tyckte inte att det var något att åtgärda.

Underkänd men ändå inte....
Den här gången blev det också underkänt, felkoden efter en misständning ligger förstås kvar men Citroën var lika tveksamma idag om det där är något att åtgärda. Jag måste förstås få bort felkod P0351 ur bilens Omborddiagnossystem, och Citroën ringer i morgon efter att dom analyserat felkoden lite närmre. Trist att få underkänt vid varje besiktning, och även om jag inte behöver åtgärda det får jag lite dåligt samvete av en röd lapp i protokollet. Självklart ska det åtgärdas.

Om det nu är en enstaka feltändning i motorn så borde väl datorn kunna nollställas hoppas jag, och om det inte går får jag skicka Margareta till Bilprovningen nästa gång så slipper jag ta emot den där röda lappen. 

  

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar