fredag 18 november 2011

Upplopp i Västerås?

Det såg hotfullt ut nere på gatan i går. En massa polisbilar med blinkande blåljus, piketgänget var också med  och hjälmförsedda poliser gick på led på var sin sida om ett gäng skanderande ungdomar som då och då viftade med knutna nävar. I elvataget på förmiddan.

Vi såg det hela från balkongen och visst blev vi fundersamma. Jag såg samma sak en förmiddag för något år sen bortåt Rocklunda och skrev då ett blogginlägg minns jag, och räknade då med att det hade med något sport att göra, men huliganer en förmidddag! En skolmatch med heta känslor trodde jag nog då? Men ungdomarna såg ju så snälla och välklädda ut. Unga också. Skumt!

Rätt ofta kommer högljudda klackar med supportrar från Stockholm, Karlstad m.fl. och drar förbi nedanför vår balkong, och bland dom finns förstås en del huliganer också som polisen måste ha koll på, ibland är det fler poliser än supportrar i dom processionerna. Men det här gänget?

Så idag i Vlt, lokaltidningen, får jag svaret och blir lugnad. Poliserna behövde träning och ungdomarna var bara snälla skolungdomar och ställde upp med att skandera sina ramsor för att härda poliserna så dom lär sig ta hand om dom riktiga bråkstakarna.

Och just i går började gamle polischefen Björn Eriksson med sitt nya uppdrag att stävja bråk på idrottsplatser. Man måste få slut på huliganismen, och tills dess är det bra att polisen tränar så dom kan klara av bråkstakarna..            
 

1 kommentar:

  1. Skönt att höra! Ja, det var ju uppenbarligen en konstig tid för ett huligangäng att dra runt!

    SvaraRadera