måndag 24 januari 2011

Nu börjar en ovanlig vecka

Med lite nostalgi och eftertanke men mest med positiva förväntningar. För mig, men framför allt för Margareta. På fredag stämplar hon ut från yrkeslivet.

Det är lite skillnad nu från hur det var förr, åtminstone på vissa arbetsplatser. Jag minns Siv som slutade på ett statligt företag och på arbetstid fick gå på kurs och lära sig ta sovmornar eller vad dom nu gick igenom. Hennes gubbe var också med på kursen - för att lära sig bjuda Siv på kaffe på sängen kanske?

Samma sak på min förra arbetsplats.. Dom som slutade där i förtid, i början av 1990-talet gullades det också mycket med med möten och studiebesök. Lite väl mycket tyckte nog vi andra. Så himla märkvärdigt kan det väl inte vara att sluta jobba.

Sen har det hänt så mycket med jobben med arbetslöshet och projektanställningar så nu är det nog inte så upphaussat längre.  En blomma och en present och "lägg nyckeln i receptionen". När jag slutade hade inte ens chefen tid att vara med överhuvudtaget. Lite märkligt, men det gjorde inte mig inte så mycket. Så här mellan fyra ögon kan jag säga att jag inte saknade honom.

Nu blir det nya rutiner för mig, jag som låtit  disken och bäddningen vänta tills efter fyra på eftermiddagen ibland. Och setat och slappat framför datorn lite väl länge ibland. Men det är bara positivt att det blir lite mer ordning, nu ska jag ta vara på tiden lite bättre. Och på fredag firar vi den nya tiden rejält. Då går vi på lokal!          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar