onsdag 26 januari 2011

Nyttan med Facebook

I dagens bastusnack kom vi in på Facebook och sånt. Vad är det för nytta med det?

Lite tufft att övertyga dom som är skeptiska, som många i min åldersgrupp är, och det försöker jag inte heller. Jag säger direkt till dom som inte är nyfikna att det går alldeles utmärkt att hanka sig fram i jämmerdalen utan att kunna ett barr om sånt där som kallas Sociala Medier, t.ex bloggar, Facebook och Twitter. Men om nån är intresserad försöker jag förklara.

Men det där med nytta är ju så subjektivt, vad har man för nytta med Facebook som alla jämt ska ha svar på innan dom törs prova själva. Det är lättare att förklara nyttan av en del andra saker.  

Som tex att äta bra mat, det har man nytta av om man tänkt leva ett sunt liv. Likaså att motionera och inte stressa och så, det har man säkert nytta av för att må bra. Att lära sig spanska har man nytta av om man tänkt sig en tur till Spanien, och en bra gräsklippare kan man ha nytta av i sommar för att hålla trädgården fin. Men det där med Facebook...

Föddes 4 februari 2004, fyller 7 nästa vecka. Och redan finns det med överallt. Jag har en ikon på telefonen och likadant på nya radion. Allting knyts ju ihop med Facebook nu på gott och kanske lite ont. "Facebook ska man vara försiktig med"  hör man jämt och det kan väl vara sant, men det är nog inte värre än att alla har borde våga vara med och de flesta har nog lite nytta med det också. Åtminstone lite skoj och det är ju nyttigt det också.

      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar