fredag 7 januari 2011

Trafikolyckor en sista gång

Nu ska jag inte skriva mer om trafikolyckor på ett bra tag.  Men jag såg några småkrockar idag som kan vara nog så jobbiga för dom som är inblandade så det här får bli min slutrapport om vinterns olyckor, nu vill jag inte veta av fler. Det har redan varit för många. Det här hände idag:

På väg ner till Sala City tog vi nya genomfartsvägen. Den är lite väl smal på ett ställe även sommartid och nu på vintern är det ännu smalare där. Frontalkrock i 30 km/tim! Polisen var på plats och vinkade förbi oss för bilarna stod kvar, tillräckligt skadade för att inte kunna köra därifrån.

Så kom vi ner till affärn. Där var en traktor igång på parkeringen och sandade och körde bort lite snö. En "gubbe" som handlat färdigt - 10 år yngre än jag - backade ut sin bil och skulle bara köra hem med maten. Men samtidigt kom traktorn backande från andra hållet. "Ända mot ända kan ingenting hända", sägs det men här gången blev det en hyfsad buckla i baken på personbilen. Bekymmer med försäkringsbolag och bilverkstan. Onödiga utgifter. Lätt hänt om man inte ser sig för.

Så åkte vi och tankade och där vid verkstan stod bärgarn med de båda bilarna från frontalkrocken. Och de stackars bilförarna och passagerarna stod och snackade med bärgarn och verkstadsfolket och såg lite bedrövade ut.

Trist start på året för dom inblandade.

1 kommentar:

  1. En ytterligare krock kan jag bidra med tyvärr. Jag blev påkörd i en rondell idag men tack och lov klarade sig bilen och jag utan direkta skador. Och inte var det mitt fel heller så ev reparation behöver inte jag stå för. Men lite onödigt tycker jag nog att det var. Hade klarat mig bra utan.

    SvaraRadera