torsdag 20 januari 2011

Sopsortering

Vi är 30-40 lägenheter i 6 trappuppgångar som delar miljöbod och det fungerar för det mesta jättefint. Att källsortera är ju självklart och vi har miljöboden direkt utanför vår ytterdörr.  

Men nu är det någon av våra grannar som har börjat tänja på gränserna, utnyttjar miljöboden som ett rum för grovsopor. Vare sig om det är av oförstånd eller fräckhet så får nog Jane från hyresvärden rycka ut och ha sopsorteringskurs för oss som bor här.

Sopgubbarna, restkollektörerna, verkar oftast vara snälla och tar med sig det som dom inte alls ska stå där, men nu har dom nog tröttnat. Senaste månaderna har jag sett några gamla datorer, en kontorsstol, en trasig golvlampa och lite sånt där. Det brukar stå i miljöboden ett par veckor innan det försvinner, antagligen med sopbilen som inte alls ska behöva plocka med sig sånt. Det ska vi förstås som alla andra slänga på Återbruket som det heter här i Västerås , eller som i Sala på Returen.

Men nu har nog sopgubbarna tröttnat och det gör dom rätt i. En sliten fåtölj som någon tryckt in i miljöboden ställde gubbarna helt sonika ut utanför dörren, nog borde syndaren förstå och skämmas, eller...? Det ska bli spännande att se hur länge vi har det här extra sittplatsen ute på gården. Lite skönt att vila sina trötta ben i kanske, men nej, den ska förstås bort. Och kör jag bort den själv så blir det väl bara värre, då står det väl en soffa eller nåt sånt där nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar