söndag 30 januari 2011

Spökryttare på väg

Det här har jag aldrig varit med om, hoppas det inte gick alltför illa till slut.

Den här vintern är vi alltid på spänn i trafiken, det har hänt lite för mycket. Så vi blev inte förvånade nu i kväll när det var stopp på vägen när vi mörkret styrde hem från Uppsala. Det var inte helt stopp i vår fil, trafiken rullade lite sakta  i 10-20 men kön var kilometerlång (och ändå körde nån dåre om - man blir galen!). Skulle det vara nån trafikolycka längre fram? I den mötande filen kom inga bilar alls, så vi trodde nog att det var en rejäl smäll bortom dom raksträckor där vi kunde se vår bilkö ringla fram.

Så plötsligt, efter en bra stund dyker det upp tre galopperande ryttarlösa hästar i den tomma, mötande vägbanan. Eller satt det spökryttare på dom. Jag tror nästan det. Vad hade hänt, och vad skulle hända senare? Hur får man stopp på tre skrämda, galopperande hästar i mörkret på en stor trafikerad väg?

Och var var polisen? Vi rullade nog en kvart i bilkön innan vi mötte hästarna, nog borde väl Enköpingspolisen ha hunnit reagera på den tiden? I infarten till Enköping mötte vi en ambulans i utryckning - hade hästarna orsakat en olycka efter att dom passerat oss? Jo, i UNT ser jag att en av hästarna blev påkörd av en bil. Hästen dog och en i bilen blev skadad. Det kunde lika väl ha varit vi. Hur gick det för de andra två hästarna?

Så precis vid infarten till Västerås var det en ny smäll. Polisen stod och bevakade en bil som kvaddat vid sidan av vägen. Minst 6-7 olyckor den här vintern har hänt på våra få bilturer fast vi kör ju så lite. Nu tror jag vi låter bilen stå kvar i garaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar