torsdag 6 januari 2011

Olyckor på Salavägen

Så var det dags igen - en olycka på väg 56 mellan Sala och Västerås. Fjärde gången i vinter vi såg en bil i diket.

Nog var det halt idag, det yrde in snö så vägen blir ju alldeles blankpolerad, mycket mycket halare än man tror där man sitter i bilen. Så jag körde mesigt som vanligt - 70-80 km/tim räckte bra.

Vi såg blåljusen på långt håll, längst bort på en långraka, hur kunde det hända en olycka där? Polisen var redan där med två bilar, och så hade dom satt upp en massa röda lampor på vägen så att man lätt såg hur man skulle köra förbi, det var ju bra, men bärgningsbilen hade inte hunnit komma. Och den här olyckan var nog den lindrigaste av dom fyra vi sett i år.

Så här gick det nog till: En bil med 3-4 grabbar (såg ut att vara runt 25 år) överskattade nog sin förmåga och drog om några slöfockar, gubbar med hatt kanske, som låg och stoppade upp i 70-80. Så fick dom väl sladd och snurrade av vägen och hamnade i diket. Bilen låg helt på sidan så dom blev nog rätt blåslagna och lite skraja också hoppas jag. Men dom klarade sig nog hyfsat bra, dom stod och snackade med polisen när vi åkte förbi. Kör dom lugnare nästa gång?

På precis samma ställe mötte vi en gång, kanske 30 år sen, en Amazon som i halkan kom snurrande på vägen mot oss. Jag hann bromsa och köra åt sidan medan Amazonen hamnade 25 meter ut på gärdet bredvid vägen. Ut hoppar ett par grabbar som vad jag minns inte såg så bekymrade ut, dom var nog 18-19 och i den åldern är grabbar odödliga. Tror dom.          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar